Werktijd Software
Taal
  Support
Google plus
   Twitter

Tijdregistratie met behulp van barcodescanners

Binnen een productieomgeving zijn vaak personen werkzaam die uren registreren op opdrachten. Een tijdregistratiesysteem is hiervoor een ideale oplossing. Door een duidelijk overzicht wordt de controle van de gegevens een stuk makkelijker en dit zal direct leiden tot minder administratiekosten.

BTR
Eén van deze tijdregistratiesystemen is het systeem waarbij gebruikt wordt gemaakt van barcodescanners (BTR ofwel Barcode Tijdregistratie). Zoals andere systemen wordt dit systeem ook ingezet voor het boeken van werkuren op opdrachtnummer, activiteit en merk (optie) voor alle productiemedewerkers. Echter wordt er nu gebruik gemaakt van draadloze scanners waarbij het boeken van de uren plaatsvindt op ieder scanmoment. De werktijden kunnen automatisch in de administratie verwerkt worden.

Systeem op basis van scanners
De scanners hebben een geheugen- en batterijcapaciteit voor 28.000 scanmomenten. Dat betekent dat ook montageploegen kunnen worden uitgerust met scanners. Het wordt echter wel aanbevolen daar uitsluitend voor te kiezen indien montageploegen ’s ochtends en ’s avonds op de zaak vertrekken en terug komen.

Standaardbewerking/ activiteiten
In de module werkvoorbereiding van het MRP systeem van ConstruSteel bestaat de mogelijkheid om lijsten met projecten, bewerkingen en merken uit te printen. Al deze gegevens kunnen worden voorzien van barcodes. Iedere medewerker wordt gekoppeld aan de unieke code van één scanner. Indien een medewerker bijvoorbeeld 95% van de tijd als lasser actief is, kan voor een standaardbewerking “lassen” worden gekozen. In dat geval is het niet noodzakelijk dat een medewerker een activiteit scant, mits hij een andere activiteit zal gaan uitvoeren.
 
Scannen van een merktekening
Indien men gebruik maakt van het 3D tekenpakket Tekla Structures met de mogelijkheden om materialen naar ConstruSteel te importeren hebt u extra mogelijkheden met onze scanoplossing. Tekla biedt namelijk standaard de mogelijkheid om merktekeningen te voorzien van barcodes. Eén voor het projectnummer inclusief merknummer, de ander voor uitsluitend het merknummer.
 
Aan- en afwezigheidsregistratie
Het principe van de ouderwetse prikklok is vast nog herkenbaar. Iedere ochtend aan- en afwezigheid klokken. Het principe van BTR werkt niet anders, maar gelukkig veel eenvoudiger en geavanceerder. Op het moment dat een medewerker de scanner uit het docking station neemt, wordt in ConstruSteel meteen aanwezigheid geregistreerd. Wanneer de scanner wordt teruggeplaatst registreert het systeem afwezigheid en zal de scanner worden uitgelezen. De uren worden vervolgens automatisch gesynchroniseerd met de ConstruSteel database. 
 
Bent u benieuwd naar de mogelijkheden en functionaliteiten van tijdregistratie met behulp van scanners? Vraag gerust meer informatie op via info@werktijd-software.nl onder vermelding van de betreffende modules.
 
Barcode tijdregistratie Handmatig scannen Scanners
Werktijd software - door ConstruSteel
Bezoekadres
Kroezenhoek 1
NL - 7683 PP Den Ham

Postadres
Postbus 21
NL - 7683 ZG Den Ham

T +31 546 678 300
F +31 546 678 309
info@werktijd-software.nl
® Construsteel 2012 | Sitemap | Disclaimer